Newsfest 17/11/09, Mellberg ny lagkapten, Sjukhusvåld, Människo-Kebab och Klonade hamburgare!



Välkommen till det första riktiga inlägget här på Newsfest. Det är nu dags att fördjupa sig i alla filmer, nyheter och sjuka saker som fyller internet.


Personalen på CSK ska nu få lära sig bemöta våld på sin arbetsplats. Detta beslutades efter att två anställda attackerats av en patient för att denna inte fick röka inne i sjukhusbyggnaden. En av de anställda som fick utstå detta var en gravid kvinna. Hon fick ta emot ett knytnävsslag mot ansiktet och föll sedan till marken. Jag vet inte om det bara är jag, men detta känns som att det inte borde kunna hända. Att det inte är tillåtet att röka innuti ett sjukhus borde för alla vara helt självklart.

Tre ryska kannibaler har arresterats av rysk polis i staden Perm misstänkta för att ha mördat, styckat, ätit och sålt resterna av en 25-årig man till en Kebab-affär. De ska ha attackerat 25-åringen med knivar och en hammare. Efter att de slagit ihjäl mannen så ska de ha styckat kroppen, ätit så mycket som de ville ha och sedan sålt resterna till en kiosk som säljer Kebab och pajer. Det kanske är dags att kolla upp var våra lokala restauranger gör sina inköp!


Erik Hamrén har nu frågat och fått svaret: "Ja." Olof Mellberg kommer bära kaptensbindeln imorgon i Sveriges träningsmatch mot Italien. Mellberg säger dock själv att detta bara är en kortsiktig lösning och att ansvaret som kapten redan är något som han lagt bakom sig. Under det gångna VM-Kvalet så har Henrik Larsson burit kaptensbindeln och när han varit borta så har den suttit på Zlatans arm. Frågan är vad som kommer att hända i framtiden. Kommer Zlatan tillbaka för att återigen ta på sig ansvaret eller kommer vi se en ny ledare stiga fram i det svenska landslaget? Och i så fall vem?

Hur mycket klonad mat äter vi egentligen? För gemene man är det i princip omöjligt att se om en eller flera kor är klonade även om man så själv åker ut till gårdarna för att titta på korna. Flera hundra kor som ser lika dana ut står i lika många identiska bås. Vad man inte ver är att många kor är exakta kopior. På en amerikansk farm var hela 22 kor av 400 klonade. De boskap om har klonats är till största del "Svarta Angus". Min kära favorit Angus på Burger King kan väl knappast vara klonad? Debatten om kloning, och hur det påverkar oss som konsumenter tillsammans med naturen, är stor och nästan alla har en åsikt. Klonad mat är tillåten att säljas i butik utan någon speciell märkning. Även om kloning inte stör mig så kanske det ändå är dags att märka den mat som är "klonad".

Jag tycker ibland att min katt är extremt dryg men jag är i alla fall inte rädd för honom. Annat verkar det vara med den här Monster Katten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0